0

Ckeditor is not working on zk7

asked 2015-10-12 17:17:25 +0800

hmannam gravatar image hmannam
3 2

updated 2015-10-13 11:12:27 +0800

Hi,

As mentioned in one of my earlier posts, our team is working on migrating out application from zk5 to zk7.0.3

I have enocuntered an issue with ckeditor.

In zk5, i was able to just use the below line in the zul page to show up ckeditor in the ui,

<ckeditor id="messageTextArea" width = "90%"></ckeditor>

While upgrading to zk7.0.3, corresponding controller class is giving me error so i had to add maven depdendancy to the pom as below, <dependency> <groupid>org.zkoss.zkforge</groupid> <artifactid>ckez</artifactid>
<version>4.4.6.2</version> </dependency>

But this one is not showing the ckeditor at all on the ui. Notices some java script errors too on chrome saying, Uncaught SyntaxError: Unexpected token < Resource intereted as stylesheet but trannsferred with mime type text/html: "url of our app" Uncaught SyntaxError: Unexpected token < Uncaught TypeError: Cannot read property 'options' of undefined

Please advise.

Hi Darksu, Some how I am not able to post the answer. So adding my reply to your question in the request itself. Hope that is ok.

Yes, I have exactly followed what they said in the article. But no luck. Do I need to customize the addon xml as per my application or copy the xml should be good?

What version of CkEditor maven dependency should I add?

Thanks, Haritha.

delete flag offensive retag edit

3 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-10-12 18:19:12 +0800

Darksu gravatar image Darksu
1991 1 4

Hello hmannam,

At the following url it explains how to configure ckeditor:

http://books.zkoss.org/wiki/ZKComponentReference/Input/CKEditor

Did you create an addon xml and add the server annotation? and then add it to the WEB-INF/zk.xml?

Best Regards,

Darksu

link publish delete flag offensive edit
0

answered 2015-10-12 20:26:57 +0800

WilliamB gravatar image WilliamB
1609 1 6

We are having a similar issue with ZK 7.6.

We added the dependency in the pom.xml Added the value in lang-addon.xml And when we add the tag in the zul, it just shows a text area and a JS error ...

If one of you folks who used it before could check it would be great

link publish delete flag offensive edit
0

answered 2019-08-30 15:26:39 +0800

subashrajendran gravatar image subashrajendran
1

updated 2019-09-05 14:20:47 +0800

cor3000 gravatar image cor3000
4671 2 7
ZK Team

Fixed this issue adding ckez dependency in pom.xml zk7

<dependency>
    <groupId>org.zkoss.zkforge</groupId>
    <artifactId>ckez</artifactId>
    <version>4.4.6.3</version>
</dependency>

Many thanks,

Subash.rajendran

link publish delete flag offensive edit
Your answer
Please start posting your answer anonymously - your answer will be saved within the current session and published after you log in or create a new account. Please try to give a substantial answer, for discussions, please use comments and please do remember to vote (after you log in)!

[hide preview]

Question tools

Follow
2 followers

RSS

Stats

Asked: 2015-10-12 17:17:25 +0800

Seen: 48 times

Last updated: Sep 05

Support Options
  • Email Support
  • Training
  • Consulting
  • Outsourcing
Learn More