0

Scroller on listbox doesn't work on mobiles / tablets

asked 2014-07-16 10:30:31 +0800

pmcZK gravatar image pmcZK flag of France
12 1

updated 2014-07-16 15:42:56 +0800

Hello everybody, I have a strange behavior on a listbox with spreadsheet fonctionalities (Frozen columns) : It work perfectly on pc's browsers and mac ...) but the grid still unchanged on my mobile phone, and on tablets. It seems that the functionnality is disabled on touch devices. Is it true ? And why ?

It seems to be the same behavior on the zk demos site.

Thanks for your help. Bruno

delete flag offensive retag edit

5 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2014-07-16 12:06:24 +0800

cyiannoulis gravatar image cyiannoulis
1191 10

This is an old topic. Have a look here.

The ZK offers a nice feature named "friendly scrollbar" which gives a more "native" and tablet friendly scrolling but it is available only in EE edition (don't ask me... i don't know why... I believe that this feature and date/time/combobox selectors should be included in the PE edition).

See a complete list of tablet features here.

Anyway, the solution i found was to upgrade the iOS of our company iPads to the version 6 (or later). In previous iOS versions the scrolling was not working at all. In later versions the scrolling works fine but without displaying a scroll bar. I have tested scrolling also in some of the latest android versions and it seems ok (but again without scroll bars).

Hope that helps Costas

link publish delete flag offensive edit
0

answered 2014-07-16 15:40:59 +0800

pmcZK gravatar image pmcZK flag of France
12 1

updated 2014-07-16 15:42:05 +0800

Hello, thanks for your answer. We use the EE 6.5.6 edition, and we have our own scroller inplementation (using JQueryUI) Our scroller simply call the frozen component to ask it to scroll the listbox (yes it's a listbox in fact, not a grid). But the listbox does'nt scroll with tablets ....

I tried to add the xmlns:a="client/attribute" a:data-scrollable="false" attributs on my ZUL listbox declaration, but nothing change.

If someone had an idea ! May be this behavior can differ on the 7.0.x version ?

Thanks everybody

Bruno

link publish delete flag offensive edit
0

answered 2015-10-15 14:42:12 +0800

emiweb gravatar image emiweb
12 1

updated 2015-10-15 14:51:06 +0800

Hi everyone, I work with Zk 7.0.5 EE and I have the same problem. My code is:

<listbox id="marchersL" multiple="true" checkmark="false" vflex="true" width="1200px">
<listhead id="lhMarchersL" sizable="true">
    <listheader label="CONTENT OF THE COLOMN 1"  width=" 170px" />
    <listheader label="CONTENT OF THE COLOMN  2"  width="170px"/>
    <listheader label="CONTENT OF THE COLOMN  3"  width="170px"/>
    <listheader label="CONTENT OF THE COLOMN  4"  width="170px"/>
    <listheader label="CONTENT OF THE COLOMN  5"  width="170px"/>
    <listheader label="CONTENT OF THE COLOMN  6"  width="170px"/>
    <listheader label="CONTENT OF THE COLOMN  7"  width="170px"/>
    <listheader label="CONTENT OF THE COLOMN  8"  width="170px"/>
</listhead>
<listitem>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 1"/>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 2"/>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 3"/>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 4"/>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 5"/>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 6"/>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 7"/>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 8"/>
</listitem>
<listitem>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 1"/>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 2"/>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 3"/>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 4"/>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 5"/>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 6"/>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 7"/>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 8"/>
</listitem>
<listitem>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 1"/>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 2"/>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 3"/>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 4"/>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 5"/>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 6"/>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 7"/>
    <listcell label="DATA OF THE COLUMN 8"/>
</listitem>


<listfoot>
    <listfooter id="lfoot"  visible="false"/>
</listfoot>

</listbox>

On the Tablet I can scroll the data but the listheaders are blocked. It work perfectly on pc's browsers. There is a solution for this problem?

link publish delete flag offensive edit
0

answered 2015-10-16 10:21:46 +0800

emiweb gravatar image emiweb
12 1

updated 2015-10-16 12:57:29 +0800

It's a ZK bug???

link publish delete flag offensive edit
0

answered 2015-10-16 17:17:39 +0800

cyiannoulis gravatar image cyiannoulis
1191 10

Yes it is a bug. See this url The version 7.0.3 should not have this problem.

/costas

link publish delete flag offensive edit
Your answer
Please start posting your answer anonymously - your answer will be saved within the current session and published after you log in or create a new account. Please try to give a substantial answer, for discussions, please use comments and please do remember to vote (after you log in)!

[hide preview]

Question tools

Follow
1 follower

RSS

Stats

Asked: 2014-07-16 10:30:31 +0800

Seen: 53 times

Last updated: Oct 16 '15

Support Options
  • Email Support
  • Training
  • Consulting
  • Outsourcing
Learn More