1

java.lang.NoClassDefFoundError: org/zkoss/zk/ui/sys/PageRenderer.

asked 2013-03-01 22:39:39 +0800

ujtordai gravatar image ujtordai
31 2

updated 2013-03-02 09:09:11 +0800

Hi All,

I'm new to ZK. I have an exception when I tried to deploy my project.

SEVERE: Unable to load a listenr, [null:jar:file:/F:/...../wb/dist/gfdeploy/wb/lib/ckez.jar!/metainfo/zk/config.xml:26:12] org.zkoss.zk.ui.UiException: jar:file:/F:/w...ar!/metainfo/zk/config.xml:26:12: Unable to load org.zkforge.ckez.WebAppInit

And

SEVERE: ContainerBase.addChild: start: org.apache.catalina.LifecycleException: java.lang.NoClassDefFoundError: org/zkoss/zk/ui/sys/PageRenderer

The ckez.jar found!

Currently I'm using NetBeans 7.3, GlassFish 3.1.2.2, Java EE 6, ZK6.5.11CE.

The interesting thing is, same project(code) is working perfectly with NetBeans 7.01, GlassFish 3.1.1, Java EE 6, ZK5.0.9CE

Do you somebody have some idea, what will be the problem?

Thanks in advance.

delete flag offensive retag edit

Comments

Is this resolved?

shivak ( 2013-12-18 00:35:17 +0800 )edit

Yes this issue is resoved

sjoshi ( 2013-12-18 10:22:59 +0800 )edit

Hi Shivak,

I'm having the same problem. How did you resolve this?

Thanks.

malakakb ( 2014-09-08 12:56:13 +0800 )edit

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2013-03-02 12:03:14 +0800

sjoshi gravatar image sjoshi flag of India
3493 1 8
http://zkframeworkhint.bl...

Which Tomcat version you are using did not specified in the question? Also see if these jars are present in the WEB-INF lib image descriptiondirectory..

link publish delete flag offensive edit
1

answered 2013-12-18 17:59:52 +0800

shivak gravatar image shivak
21 3

updated 2013-12-18 18:00:27 +0800

I am sorry, This is supposed to be comment. How did you resolve it? I have all jars in WEB-INF/lib folder. But I am getting following error..

java.lang.NoClassDefFoundError: org/zkoss/zk/ui/select/SelectorComposer

.. .. at java.lang.Class.forName(Class.java:247) at org.zkoss.lang.Classes.forNameByThread(Classes.java:268) at org.zkoss.lang.ImportedClassResolver.resolveClass(ImportedClassResolver.java:121) at org.zkoss.zk.ui.impl.PageImpl.resolveClass(PageImpl.java:478) at org.zkoss.zk.ui.impl.AbstractUiFactory.newComposer(AbstractUiFactory.java:142) at org.zkoss.zk.ui.impl.Utils.newComposer(Utils.java:89) at org.zkoss.zk.ui.metainfo.ComponentInfo.toComposer(ComponentInfo.java:355

link publish delete flag offensive edit

Comments

This is resolved. It is the problem on server side. Classpath was not getting added correctly. Thanks.

shivak ( 2013-12-21 07:34:44 +0800 )edit
Your answer
Please start posting your answer anonymously - your answer will be saved within the current session and published after you log in or create a new account. Please try to give a substantial answer, for discussions, please use comments and please do remember to vote (after you log in)!

[hide preview]

Question tools

Follow
1 follower

RSS

Stats

Asked: 2013-03-01 22:39:39 +0800

Seen: 98 times

Last updated: Sep 08 '14

Support Options
  • Email Support
  • Training
  • Consulting
  • Outsourcing
Learn More